Få din bil til at skinne 

En skinnende bil er meget tilfredsstillende, og bruger du meget tid på landevejene, så er det måske helt naturligt, at du gerne vil køre i en ren bil. Kan du godt lide selv at vaske din bil, så er der bestemt ingen grund til at køre den ind i en dyr vaskehal. Der findes mange måder at vaske sin bil på, men skal den rengøres grundigt, så får du brug for både vandslange og svamp. I stedet for den dyre bilvask, så kan du investere i god svamp og bilpleje.

 

Selvom du gerne vil køre i en ren bil, så skal du også huske på, at hyppig bilvask slider på lakken. Du kan nøjes med at vaske din bil 2-4 gange om året ved hjælp af håndkraft. 

 

Sådan gør du

Bilvask slider på bilens lak, og derfor er det vigtigt at du vælger bilpleje i god kvalitet, når du går i krig med at vaske din bil. Har du problemer med lakken på din bil, så kan det være, at det snart er tid til at give den lidt ekstra kærlighed. Selvom du passer, plejer og vedligeholder bilen, så kan vi næppe komme uden om, at lakken med tiden bliver plettet af insekter, at den bliver mat eller at den bliver ridset.     

 

Ved at følge nogle bestemte trin, kan du uden problemer shine din bil op. Afsæt gerne god tid, så din bil får den nødvendige behandling. Skal du lakforsegle bilen, så anbefales det ikke, at du gør det på en beskidt bil. Start derfor altid med at vaske den. Brug gerne rigeligt med vand, både til at skylle bilen med, og til at fjerne sæbevandet igen, når du har vasket den. Det er også vigtigt, at du har nok sæbevand, da det kan ridse lakken, hvis du vasker med urent vand. Når du bruger lakpleje, så er det vigtigt at du renser ind i alle bilens kroge, døråbninger og hjulkasser. Vask altid din bil oppefra og ned, og start altid med bilens tag og slut af med bilens klapper og døre. Imens du vasker din bil, kan det være en god idé at skylle jævnligt med vand, så du undgår at din bil tørre ind og efterlader kalkpletter på lakken.

 

Inden du starter med at polere bilen, så er det en god idé at tjekke efter om bilens lak er helt ren. Tør derfor gerne din bil helt af, og til dette kan du bruge en mikrofiberklud. Ønsker du bedre resultater, så kan du bruge et vaskeskind. Imens du er i gang med rengøringen, så kan du ligeså godt tørre alle lakerede flader ved døre, motorhjelm og bagagerum. 

 

Når først din bil er helt ren, så kan du gå i gang med lakplejen. Det er en god idé at gøre det i skyggen, så du undgår at produkterne tørre for hurtigt ud på lakken. Det kan nemlig være med til at give dårligere resultater. Vil du gerne undgå hvide farver på plastlister, så kan du med fordel bruge vinylpleje på alle bilens plastlister. Der er forskellige metoder til pleje af lakken, og hvilken du skal bruge afhænger af den valgte bilpleje. Det der er vigtigt er, at du får slebet lidt af det øverste lag på lakken, så du fjerner urenhederne. Sidst men ikke mindst, så skal du huske selve lakforseglingen. Husk nu, at følge de anvisninger, der er på det valgte produkt.