Hvis du gerne vil finde en form for dokumentation når du skal leje din bolig eller dele af din bolig ud, så er det rigtig vigtigt, at man har materiale der er godkendt som dokumentation af myndigehederne. En standard lejekontrakt kan hentes mange forskellige steder rundt omkring på internettet og den gældende lejekontrakt er den der hedder “Typeformular A9” – i øjeblikket hedder den A9 og tallet ændre sig hver ny udgave af lejekontrakten der kommer. Når du bruger og udfylder en typeformular lejekontrakt er du sikker på, at du lejer ud i god tro eftersom, at lejekontrakten er udarbejdet af indenrigs- og boligministeriet, som er den officielle myndighed indenfor dette område. Du kan med andre ord trygt leje din bolig ud, når du bruger en typeformular lejekontrakt til udlejning af privat. Det er iøvrigt ikke lovpligtigt, at udarbejde en lejekontrakt når du lejer ud, men det selvfølgelig en rigtig god idé både for dig som udlejer men også for lejeren.

Du kan nemmere forsvare dig når du bruger en lejekontrakt og det er også en god metode, at få det hele ned på skrift når du lejer en bolig ud. Som udlejer har du mulighed for, at sætte nogle rimelig krav til din lejer og derfor kan man fra start af lejeperiode indgå nogle aftaler, der kan forekomme i lejekontrakten. Det signalere også en enorm tryghed hos din lejer, at du bruger en standard lejekontrakt til udleje din bolig ud og derfor vil det selvfølgelig også gøre det nemmer og leje boligen ud på et andet tidspunkt. Mange gør også det til, at faktisk stiller det som et krav inden de vælger og sætte boligen til leje. Når man bruger en lejekontrakt har du også alle nødvendige informationer eftersom det er et rigtig godt stykke værktøj til, at notere sig ting som personlige informationer der har relevans til selve udlejningen. Det kan være informationer omkring bankoplysninger, så man kan lave en betalingsaftale der dækker den husleje, som man har indgået aftale om. Endnu engang er det et bevis på, at en lejekontrakt har et rigtig godt formål når det gælder dokumentation.

Det koster dig ikke noget, at bruge en lejekontrakt når du som udlejer tilbyder, at folk kan leje din bolig eller dele af din bolig. Derfor har du ikke rigtig nogen grund til ikke, at gøre det eftersom det kun har fordele for både dig og din lejer. Det der også har sin store fordel ved, at benytte en lejekontrakt er, at man forhåbenligt slipper for, at skulle igennem retsligt efterspil hvis man oplever en ubehagelig sig med en lejer eftersom man har det hele dokumenteret på skrift via sin typeformular a9 (i øjeblikket) lejekontrakt som man kan download kvit og frit rundtomkring på nettet.